اخيرا ادعايي از سوي يکي از رسانههاي خارجي مطرح شده که قابل تامل است.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، مقامات نظامي و سياسي ايالات متحده آمريکا ادعاهاي مختلفي درباره توان نظامي و موشکي جمهوري اسلامي مطرح کردند که اين ادعاها هيچگاه تاييد نشده است. رسانههاي وابسته به غرب تلاش ميکنند تا برخي موارد در باره توان موشکي جمهوري اسلامي ايران مطرح کنند که پايه و اساس درستي ندارد.
**بازخواني گزارش بيزينس اينسايدر
وب سايت "بيزينس اينسايدر" در گزارشي به قلم "آرمين روزن" نوشت: مقامات دفاعي آمريکا از انتشار خبر آزمايش مخفيانه موشک بالستيک ايران حيرت زده شدند؛ فرماندهان نظامي آمريکا به اين باور رسيدهاند که ايران موشکهاي بالستيک با قابليت حمل کلاهک هستهاي در اختيار دارد و در آينده نيز هيچ بعيد نيست موشکهاي جديدي را مورد آزمايش قرار دهد. درياسالار "جيمز سايرينگ،" رئيس آژانس دفاع موشکي آمريکا، سال گذشته به نمايندگان کنگره هشدار داده بود، ايران به زودي موشک دوربردي خواهد ساخت که قادر است به آمريکا نيز برسد.
معاون دفاعي وي نيز گزارشي به کنگره ارائه کرد که نشان ميداد ايران به دانش ساخت موشکهاي بالستيک ميان برد و دور برد دست يافته است، همچنين تهران سامانه تسليحات فضايي دوربرد خود را تقويت ميکند. با توجه به اينکه ايران چند فضاپيما را مورد آزمايش قرار داده ، به نظر ميرسد اين کشور تلاش ميکند فضاپيماهايي با قابليت حمل موشکهاي بالستيک براي دسترسي به آمريکا توليد کند.
وزارت دفاع آمريکا –پنتاگون – در حال توسعه و تجهيز سامانه دفاع موشکي آمريکا است تا به تهديدات احتمالي از سوي ايران مقابله کند. سامانه MKV –خودروهاي کُشنده – تا سال 2020 به بهره برداري کامل ميرسد.
اين کاملترين و پيشرفتهترين سامانه دفاع موشکي آمريکا است که به ادعاي کارشناسان براي پاسخ به تهديدات موشکي ايران راه اندازي ميشود. دو مقام آمريکايي اخيرا مدعي شدند ايران ماه گذشته ميلادي يک موشک ميانبرد بالستيک را آزمايش کرده که اين موضوع بر خلاف دو قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل بوده است.
اين دو مقام آمريکايي که نامشان فاش نشده است مدعي شدند : آزمايش موشکي ايران 21 نوامبر (30 آبان) انجام شد. يکي از اين دو مقام گفت که موشک آزمايش شده در داخل ايران شليک شده است. فاکس نيوز به نقل از منابع اطلاعاتي غربي مدعي شد اين آزمايش نزديک "چابهار" صورت گرفت. در ادامه اين ادعا مطرح شد: اين موشک با نام "قدر 110 " داراي برد 1800 تا 2000 کيلومتر بوده و به گفته منابع غربي اين موشک نمونه به روز رساني شده "شهاب 3 " بوده و مشابه موشک هدايت شوندهاي است که در 10 اکتبر (18 مهر) بوسيله ايران آزمايش شد.
يکي از محورهاي ادعاي "بيزينس اينسايدر" موشکهاي بالستيک جمهوري اسلامي بوده که اين رسانه معتقد است اين موشکها قابليت حمل کلاهک هستهاي دارند که البته در اين زمينه ميتوان گفت که هيچکدام از مقامات لشگري و مسئولين کشور جمهوري اسلامي تاکنون ادعاي مذکور را تاييد نکردند.
آنچه مسلم است اينکه جمهوري اسلامي ايران به دنبال سلاح هستهاي نيست و قصد افزايش بُرد موشکهايش را هم ندارد، فرماندهان نظامي کشورمان بارها بر اين موضوع تاکيد کردهاند اما غرب به رهبري ايالات متحده آمريکا در ادامه سياست هميشگياش تلاش ميکند تا با مطرح کردن برخي ادعاها چهره ممتاز جمهوري اسلامي ايران را در منطقه غرب آسيا و جهان مخدوش کند.
موشکهاي جمهوري اسلامي هيچگاه به کلاهک هسته اي مجهز نشده و نخواهد شد و اين مورد تاکيد حجتالاسلام و المسلمين "دکتر حسن روحاني" رئيس جمهوري کشورمان و رئيس شوراي عالي امنيت ملي نيز بوده ؛ ضمن آنکه مقامات کشورمان اعلام کرده اند که هيچگاه به دنبال بمب اتم نبوده و نيستند.
مسئولين کشورمان بارها اعلام کردند که هيچکدام از موشکهاي بالستيک توليد شده با قابليت حمل کلاهک هستهاي و يا بدين منظور طراحي نشدهاند و آمريکا در اين پروسه به دنبال جنگ رواني ضد ايران است.
**آيا ايران موشک قارهپيما دارد؟
نکته ديگري که در گزارش اخير به چشم ميخورد اين که ايران به زودي موشک دوربردي خواهد ساخت که قادر است به آمريکا اصابت کند؛ سوال اينجا است که تعريف ايالات متحده از موشک دور برد و قارهپيما چيست و آيا ايران چنين موشکي ميسازد؟
در پاسخ به اين سوال ؛ موشک قارهپيما داراي بردي تقريبا بين 6 تا 8 هزار مايل (هر مايل 1.6 کيلومتر و ناتيکال مايل 1.8 کيلومتر) بوده و جمهوري اسلامي با توجه به تعريف فوق موشک قارهپيما ندارد.
تاکنون مسئولان ارشد نظامي کشورمان نهايت برد موشکي را 2 هزار کيلومتر (نهايتا 1300 مايل) مطرح کردند که با عدد 6 تا 8 هزار مايل فاصله دارد و يکي از دلايل درست نبودن ادعاي رسانههاي غربي مطلب مذکور است.
اگر به انواع موشکهاي سطح به سطح زمينپايه ايران نگاهي داشته باشيم، ميبينيم که انواع موشکهاي "سجيل"، "قيام"، "قدر اف و اچ"، "فاتح 313"، "فاتح 110"، "شهاب 1تا3"، "زلزال" و ... بردي بين 250 تا 2000 کيلومتر دارند و ادعاي ساخت موشک قارهپيما توسط ايران که از سوي رسانههاي غربي مطرح ميگردد، خلاف واقعيت است.
**آزمايش موشک "عماد" به صورت رسمي اعلام شد
نکته ديگر در گزارش مذکور طرح ادعاي آزمايش موشکي در اواخر نوامبر بوده که در اين زمينه جمهوري اسلامي ايران در صورت انجام يا تست يک موشک زمين به زمين آن را به صورت آشکارا با رسانهها در ميان ميگذارد.
براي مثال زماني که موشک زمين به زمين "عماد" توسط وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح آزمايش شد؛ اين موضوع به صورت رسمي اعلام گرديد و در اين پروژه پنهانکاري يا ترسي وجود ندارد و مطرح کردن يک آزمايش موشکي ديگر خلاف واقعيت است.
نکته ديگري که در گزارش "بيزينس اينسايدر" مشاهده شده تجهيز آمريکا به سامانه دفاع ضد موشکي " MKV" در مقابل موشکهاي بالستيک ايراني بوده که البته تاکنون موفقيت سامانههاي دفاع ضد موشکي پيشين آمريکا همچون "پاتريوت" و "تاد" در هالهاي از ابهام قرار داشته است.
در مجموع سناريوهاي ايرانهراسي آمريکا با هدف مورد هجمه قرار دادن کشورمان در مسائل منطقه و موضوعات دفاعي امنيتي بوده و رسانههاي وابسته به آمريکا تلاش ميکنند تا توان بازدارندگي مشروع کشورمان را در معرض سوال قرار دهند.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان